Головна» Про ННЦ "Інститут метрології"» Новини» Результати МЕТРОЛОГІЯ-2016

Х Міжнародна науково-технічна конференція

"Метрологія та вимірювальна техніка"

(Метрологія – 2016)

 

5–7 жовтня 2016 року в Національному науковому центрі "Інститут метрології" було проведено Х Міжнародну науково-технічну конференцію "Метрологія та вимірювальна техніка" (Метрологія – 2016), присвячену питанням сучасного стану методології, нормативної бази, вимірювальної техніки та метрологічного забезпечення у різних видах вимірювань.

У роботі конференції взяли участь фахівці в галузі метрології, стандартизації та вимірювальної техніки, викладачі та аспіранти вищих навчальних закладів. Було представлено 133 доповіді з 7 країн – Азербайджану, Білорусі, Німеччини, Польщі, Росії, Узбекистану та України.

На конференції працювало 8 тематичних секцій.

У рамках роботи конференції було проведено засідання двох Круглих столів: "Метрологія в ракетно-космічній техніці", "Основні напрямки удосконалення Національної метрологічної системи".

Велику увагу на конференції було приділено як традиційним, так і новим актуальним напрямкам у сучасній метрології: питанням перевизначення основних одиниць SI, високим технологіям (у тому числі адитивним технологіям), енергозбереженню, економічним аспектам метрології. Тематика доповідей, представлених на конференції, охоплює широке коло проблем: від квантової метрології (ефект Джозефсона) і нанотехнологій до геодезії, геофізики та вимірювань, що здійснюються з використанням космічних об'єктів (питання точності вимірювань за допомогою глобальних навігаційних супутникових систем), метрологічне забезпечення спостережень Землі з космосу, економічних аспектів метрології.