Головна» Про ННЦ "Інститут метрології"» Новини» Всесвітній День метрології 2016

Темою Всесвітнього дня метрології 2016 року обрано «Вимірювання в динамічному світі». Тема була обрана для узгодження зі зростаючим швидким темпом змін у науці вимірювання, і дійсно оточуючого нас світу.

Метрологія відіграє головну роль у наукових інноваціях і відкриттях, промисловому виробництві і міжнародній торгівлі, в поліпшенні якості життя і в справі захисту навколишнього середовища.

Щорічне святкування Всесвітнього дня метрології присвячене підписанню Метричної конвенції 20 травня 1875 року представниками сімнадцяти країн. Конвенція створила підґрунтя для глобального співробітництва в галузі науки вимірювання та в її промислових, комерційних і соціальних програмах. Початкова мета Метричної Конвенції - єдность вимірювань у всьому світі - залишається настільки ж важливо сьогодні, як це було в 1875 році.

Проект Всесвітнього дня метрології здійснюється спільно Міжнародним бюро мір та ваг (BIPM) і Міжнародною організацією законодавчої метрології (OIML). 

Інша інформація, включаючи звернення директорів, повідомлення та список подій, доступні на сайті: www.worldmetrologyday.org/directors_messages.html

Контактна інформація: wmd(at)worldmetrologyday.org