Головна» Діяльність» Калібрування засобів вимірювальної техніки

ННЦ «ІНСТИТУТ МЕТРОЛОГІЇ», згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2015 р. № 330 р., є науковим метрологічним центром (НМЦ). Частиною 2 статті 12 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 05.06.2014 № 1314-УІІ (Закону) визначено сферу діяльності НМЦ, зокрема:

6) проводять калібрування та повірку засобів вимірювальної техніки;

7) проводять вимірювання у сфері законодавчо регульованої метрології;

9) здійснюють міжнародне співробітництво з питань, що належать до їх компетенції.

Пункт 2 статті 27 Закону (калібрування засобів вимірювальної техніки) визначає:

Калібрування засобів вимірювальної проводиться:

- науковими метрологічними центрами;

- метрологічними центрами, калібрувальними лабораторіями, акредитованими національним органом України з акредитації;

- метрологічними центрами, калібрувальними лабораторіями, які мають документально підтверджену простежуваність своїх еталонів до національних еталонів, еталонів інших держав або міжнародних еталонів відповідних одиниць вимірювання.

У зв’язку із зазначеним вище ННЦ «ІНСТИТУТ МЕТРОЛОГІЇ» представляє Класифікатор послуг на проведення калібрування (Завантажити) та вимірювання (Завантажити) засобів вимірювальної техніки для інших підприємств, організацій та для фізичних осіб під час випуску з виробництва, випуску після ремонту, експлуатації.

ННЦ "Інстиут метрології" має калібрувальні та вимірювальні можливості за такими напрямками:

 

Увага! Від 3 липня 2019 року, згідно Закону України від 06.06.2019 № 2740-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації актів законодавства Європейського союзу у сфері технічного регулювання" скасовано можливість "повірки засобів вимірювальної техніки, які не застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології, на добровільних засадах".

Документи для оформлення заявки в електронному вигляді

Для юридичної особи та ФОП: 

 

Завантажити шаблон

(формат "Microsoft Excel")

Для фізичної особи: 

 

Завантажити шаблон

(формат "Microsoft Excel")

Будь ласка використовуйте завжди останні версії шаблонів з сайту і не використовуйте шаблони, які Ви вже зкачали до цього, тому що можливі в них зміни.