Головна» Про ННЦ "Інститут метрології"

Без метрології сьогодні неможливе проведення наукових досліджень, які, в свою чергу, формують основу розвитку самої метрології. Лише кращі сучасні вимірювальні прилади дають можливість нових відкриттів, і тільки дійсно розвинуті галузі метрології можуть і надалі бути партнерами науки, промисловості і торгівлі. Глобальна економіка також залежить від надійних результатів вимірювань і від випробувань, яким довіряють у міжнародному масштабі. І, оскільки мова йде про глобальні оцінках, це повинні бути, в першу чергу, міжнародно визнані вищі елементи метрологічної ієрархії країни - національні еталони.

Національний науковий центр «Інститут метрології» проводить наукові фундаментальні та прикладні дослідження у сфері метрології та виконує науково-дослідні роботи, пов'язані із створенням, удосконаленням, зберіганням, застосуванням первинних і вторинних еталонів, створенням систем передачі розмірів одиниць вимірювань, розробленням нормативних документів з метрології, формуванням державних програм з метрології та концепції розвитку державної метрологічної системи, а також здійснює державний метрологічний контроль та науково-методичне забезпечення метрологічної діяльності в Україні.

Історія Національного наукового центру «Інститут метрології» почалася з відкриття в Харкові в 1901 році першою в Україні Повірочної палатки для перевірки і таврування торговельних мір і ваг.