Головна» Про ННЦ "Інститут метрології"» Новини» Метрологія в хімії. Реалізація технічних вимог ISO/IEC 17025

Семінар «Метрологія в хімії. Реалізація технічних вимог ISO/IEC 17025»

18 – 20 листопада у Національному науковому центрі «Інститут метрології», відбувся науково-практичний семінар «Метрологія в хімії. Реалізація технічних вимог ISO/IEC 17025».

Семінар проводили фахівці Об'єднаного дослідницького центру (JRC) Інституту стандартних зразків та вимірювань (IRMM, Бельгія).

У семінарі взяли участь 29 спеціалістів-метрологів із провідних науково-дослідних установ та промислових підприємств України та 4 іноземні спеціалісти із Йорданії, Єгипту, Македонії та Румунії.

У ході роботи семінару були розглянуті різні аспекти хімічної метрології та загально метрологічні питання, такі як простежуваність вимірювань у хімії, валідація (перевірка) методик виконання вимірювань, внутрішній контроль якості, міжлабораторні порівняння, оцінювання невизначеності вимірювання та інше. Доповіді та лекції чергувалися із практичними заняттями, тестами, а також розглядом конкретних прикладів хімічних вимірювань та проблем із практики роботи учасників семінару.

Відповідно до мети місії JRC-IRMM, що полягає у сприянні розповсюдженню загальної і надійної Європейської системи вимірювання на підтримку політик ЄС, семінар пройшов на високому рівні та посприяв зближенню та налагодженню співпраці України із провідними метрологічними організаціями Європейського Союзу.