Міжнародне співробітництво

Науково-технічна співпраця з міжнародними організаціями та національними метрологічними установами зарубіжних країн є невід’ємною частиною науково-технічної діяльності ННЦ «Інститут метрології». Ця діяльність сприяє підвищенню наукового потенціалу й компетентності фахівців інституту.

ННЦ «Інститут метрології» забезпечує співробітництво державних метрологічних установ України з наступними організаціями:

  • Європейською асоціацією національних метрологічних інститутів (EURAMET);
  • Генеральною конференцією з мір та ваг (CGPM).

У 2007 році ННЦ «Інститут метрології» отримав право від Міжнародного бюро з мір та ваг (BIPM) наносити логотип CIPM MRA на сертифікати калібрування, що видаються інститутом. Виконання угоди CIPM MRA пов’язано з проведенням міжнародних звірень, демонстрацій компетентності та визнанням систем управління якістю, за несенням калібрувальних і вимірювальних можливостей (СМС) ННЦ «Інститут метрології» до бази даних BIPM.

На двосторонній основі ННЦ «Інститут метрології» співпрацює з РТВ (Німеччина), SMU (Словаччина), КазИнМетр (Казахстан), AzMI (Азербайджан), GeoSTM (Грузія), CMI (Чехія), INM (Молдова), GUM (Польща), УзНИМ (Узбекістан).