Головна» Про ННЦ "Інститут метрології"» Новини» 18-е Засідання КООМЕТ ТК 1.6

18-е Засідання ТК КООМЕТ 1.6 «Маса і пов'язані з нею величини» відбулося 16 – 17 жовтня 2013 р. в ННЦ «Інститут метрології», м. Харків.

У роботі засідання взяли участь 25 представників з 10-і країн-учасниць КООМЕТ: Азербайджану (ГМС), Білорусії (БелГІМ), Німеччини (ПТБ), Казахстану (КазІнМетр), Киргизськой Республіки (ЦСМ при МЕ КР), Литви (ВМЦ), Молдови (НІСМ), Російської Федерації (ВНІІМ, ВНІІФТРІ), України (ННЦ «Інститут метрології», ДП «Укрметртестстандарт») і Узбекистану (ДП «Центр по наданню метрологічних послуг» Агенства «Узстандарт»).

Програма засідання  містила: звіти голови ТК 1.6 і голів підкомітетів ТК; повідомлення країн-учасниць про стан справ в області вимірювання маси, сили, твердості і тиску, актуальних питаннях і завданнях по цих видах виміру; про перспективні напрями в області створення еталонної бази; про програми розвитку і оновлення еталонної бази країн; інформацію про 23-м засіданні Комітету КООМЕТ, 11-м засіданні об’єднаного комітету по еталонах КООМЕТ і 31-м  Засіданні JCRB; доповідь про перевизначення кілограма. Крім того було заслухано інформацію про хід виконання поточних тем і розглянуті запропоновані теми.

Наступне засідання ТК КООМЕТ 1.6 планується провести у Національному інституті метрології, м. Кішенев, Молдова, у жовтні 2014 р.