Головна» Про ННЦ "Інститут метрології"» Новини» Інформування працівників ННЦ «Інститут метрології» про проект «Я МАЮ ПРАВО!»

31 липня 2018 року для працівників Національного наукового центру «Інститут метрології» головним спеціалістом відділу взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Харківській області Котляр Г.О. в межах реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» були проведені лекції на теми:

«Не знаєш, як вирішити спір?», «Отримуй аліменти!», «Як протидіяти домашньому насильству?», «Не знаєш, як оформити субсидію?», «Як виконати рішення суду?», «Захист прав дитини шляхом законодавчих змін порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», «Забирають бізнес? Відбирають майно?».

Також, було працівникам доведено інформацію про правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»

Під час правопросвітницького заходу із працівниками були обговорені питання щодо надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, оформлення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, механізм виконання рішень судів та проінформовано про нові ініціативи Міністерства юстиції України в рамках проектів #ЧужихДітейНеБуває та #СтопНасильство. Також працівникам вказаного вище Національного наукового центру були роз’яснені норми права, які регулюють правовідносини батьків та дітей щодо взаємного утримання, в тому числі додаткових витрат, що викликані особливими обставинами.