Головна» Про ННЦ "Інститут метрології"» Новини» Результати МЕТРОЛОГІЯ-2018

ХI Міжнародна науково-технічна конференція

"Метрологія та вимірювальна техніка"

(Метрологія – 2018)

9–11 жовтня 2018 року в Національному науковому центрі "Інститут метрології" було проведено ХІ Міжнародну науково-технічну конференцію "Метрологія та вимірювальна техніка" (Метрологія – 2018), присвячену стимулюванню розвитку науки про вимірювання і впровадження її досягнень у дослідження, практику і освіту.

У роботі конференції взяли участь фахівці в галузі метрології, стандартизації та вимірювальної техніки, викладачі та аспіранти вищих навчальних закладів. Було представлено 172 доповіді з 9 країн – Республіки Білорусь, Німеччини, Албанії, Італії, Швеції, Болгарії, Росії, Узбекистану та України.

На конференції працювало 8 тематичних секцій:  

  1. «Теоретичні основи метрології. Інформаційно-вимірювальні системи. Акустика, ультразвук, вібрація» 
  2. «Законодавча метрологія та міжнародне співробітництво. Фізична хімія»
  3. «Електричні величини».
  4. «Простір та час»
  5. «Маса та пов’язані з нею величини. Витратометрія»
  6. «Фотометрія та радіометрія»
  7. «Термометрія»
  8. «Іонізуючі випромінювання»

У рамках роботи конференції було проведено семінар Невизначеність вимірювання: наукові, прикладні, нормативні та методичні аспекти (UM–2018).

Велику увагу на конференції було приділено як традиційним, так і новим актуальним напрямкам у сучасній метрології, а саме: відтворення та поширення одиниць New SI; теорія вимірювань та невизначеність результатів вимірювання; відтворення та передача розмірів одиниць фізичних величин; звірення еталонів; методи та методики вимірювань; калібрування та повірка; законодавча метрологія; інформаційно-вимірювальні системи, інтелектуальні вимірювання; міжнародне співробітництво.

Було подано доповіді з таких видів вимірювань: акустика, ультразвук, вібрація (AUV); довжина та кут (L); час та частота (TF); іонізуючі випромінювання (RI); маса та пов'язані з нею величини (M); витратометрія (FF); температура (T); фізична хімія (QM); фотометрія та радіометрія (PR); електрика та магнетизм (EM).